Wat is een escape room?

Een escape room is een levend spel dat je met vrienden/collega's/familie kunt spelen. Samen worden jullie in een ruimte geplaatst, waarna je 60 minuten hebt om je opdracht te voltooien. De ruimte ligt vol met kleine puzzels die jullie allemaal moeten ontrafelen. De tijd tikt ondertussen door. Het is spannend en gezellig tegelijkertijd. Zeker een leuke ervaring!

   Met hoeveel personen kan ik Escape room Ravenstein spelen?

Wij hebben 3 escape rooms waarin je tot 36 personen tegelijk kunt spelen. De XXL Speld in de hooiberg kun je van 15 - 24 personen spelen. De Wijnkelder kun je van 2-6 personen spelen. De Boerenstal kun je van 2-6 personen spelen. We houden ons aan deze aantallen omdat de ruimtes anders te vol worden en de coördinatie/ samenwerking lastiger gaat worden. Dit zorgt voor een mindere spelervaring. Totaal kun je dus tot 36 personen tegelijk een escape room spelen. Ben je met meer dan maken we graag een programma voorstel in combinatie met een andere activiteit of horeca.

    Is een escape room eng?

De escape rooms van Escape room Ravenstein zijn NIET eng, maar een van de meest toegankelijke escape rooms van Nederland. Dit hebben we speciaal zo gedaan zodat je ook met je familiedag of bedrijfsuitje prima terecht kunt. We hebben voor sfeervolle thema's gekozen. Er komen geen horror effecten of iets dergelijks aan te pas.  Er zijn geen acteurs en je wordt ook niet aangevallen. Een escape room is een spannende ervaring, maar je hoeft nergens bang voor te zijn. De deur is in De Wijnkelder altijd open. De opdracht is in dit geval namelijk om een dure fles champagne te vinden. De deur van De Boerenstal en XXL Speld in de hooiberg gaat wel dicht maar er zit een noodknop zodat je er altijd uit kunt. Daarnaast kijken we met video camera's constant mee.

 

  Moet ik heel slim zijn voor een escape room?

Nee, iedereen kan de escape room overleven! Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om een puzzel op te lossen, dan lukt het vanzelf. En mochten jullie toch vast komen te zitten, zijn wij er om een paar hints te geven. Wij willen ook graag dat jullie overleven en een leuke ervaring hebben.

 

  Waar komen escape rooms vandaan?

Escape rooms zijn afgeleid van de digitale spellen. Tegenwoordig zie je deze spellen veel op de smartphone, waarvan '100 Floors' een bekend voorbeeld is. Bij deze spellen moet je puzzels oplossen door de beschikbare voorwerpen aan te klikken. Een escape room is daar een levende variant op. Je komt in een ruimte vol met voorwerpen en aan jullie de taak om hiermee de code's te kraken en daarmee je weg naar de uitgang te vinden of een dure fles champagne die goed verborgen ligt te vinden . Meer informatie heb je niet nodig, net als bij de spelletjes kom je er vanzelf achter.

 

   Is de escape room geschikt voor zwangere vrouwen, 65 plussers en/of licht claustrofobische mensen?

Jazeker! Het gaat om de spelbeleving niet om het feit dat je opgesloten zit en in ons geval is dat ook niet zo.  Fysiek is het geen zwaar spel. Onze escape room De wijnkelder is  niet hoger zijn dan 1.60m dus daarin loop je veel gebukt. In de ruimte zijn wel voldoende stoelen zodat je altijd kunt zitten. Heb je rugklachten of ben je hoog zwanger kies dan liever voor de Boerenstal of XXL Speld in de hooiberg als je met een grotere groep bent. Er kijkt overigens constant iemand mee op een camera. Zodra je aangeeft dat je uit de ruimte wil kan dat ten alle tijden. Er is een noodknop aanwezig waarmee de deur direct open gaat.

 

   Mogen kinderen de escape room spelen?

 Voor ons is er geen minimumleeftijd aan de escape room verbonden. De raadsel en puzzels zijn echter wel afgestemd op volwassenen. Het is dus aan jezelf om in te schatten of dit haalbaar is. We raden een minimum leeftijd van 12 jaar aan. We hanteren geen speciale prijzen voor kinderen.

 

  Kan ik met een grote groep komen?

Ja zeker kan dat. We hebben maar liefst 3 escape rooms waarmee je in totaal tot 36 personen tegelijk kunt spelen. Daarbij hebben we De Binnenwei waar we groepen tot 80 personen kunnen ontvangen. Je kunt een escape room ook combineren met bijv. solex rijden of pizza party. We maken graag een programma op maat voor je. Kijk bij groepsarrangementen of neem voor meer info contact met ons op!

 

  Kunnen we een escape room combineren met een vergaderarrangement?

Dat kan zeker. We hebben verschillende vergadermogelijkheden van heisessie inclusief overnachting tot korte bijeenkomst. Je kunt kiezen uit vergaderen in de Binnenwei of in de luxe Bedstee Boerderij . Informeer voor de mogelijkheden of kijk op www.inallestraten.nl

 

   Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt bij ons zowel contant als per pin betalen. Niet met creditcard. Als je meerdere kamers of een arrangement boekt zullen we vooraf een factuur versturen.

              

Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op info@escaperoomravenstein.nl

Of vraag een offerte aan. We maken een programma voorstel voor je op maat.