Escape room De Wijnkelder

Iedere Escape Room heeft een eigen thema. Als je in deze Escape Room binnen stapt waan je jezelf in een heuse wijnkelder. Bijzonder aan deze escape room is dat de deur open blijft. Je krijgt een andere opdracht. Impressie van escape room De Wijnkelder

De opdracht Escape room De Wijnkelder

De wijnkelder is van Baron Teutlich von der Strassen von Dieden. In deze kelder bewaart hij, naar het gerucht gaat, ook een fles Heidsieck 1907. Dit is een bijzondere fles champagne met een waarde van zo’n € 275.000,-  Je krijgt één uur de tijd om deze te vinden, maar let op: lukt het je niet dan stuurt hij de politie op je af. Een paar minuten voor het uur voorbij is hoor je de sirenes al, maar dan is het te laat om nog te ontsnappen aan de politie.

Heidsieck 1907 in Escape room De Wijnkelder

In 1916 liet de Russische familie 200 flessen van deze champagne uit de Heidsieck wijngaard verschepen. Helaas voor hen kwamen de flessen nooit aan. Het schip zonk voor de Finse kust. Het wrak werd 80 jaar later gevonden met de onbeschadigde flessen. Inmiddels zijn de flessen over de hele wereld verspreid en hebben een waarde van zo’n € 275.000 per fles.

 

escape room wijnkelder
escape room wijnkelder
escape room wijnkelder